Single Blog Title

This is a single blog caption

Entreprenörer och samverkan gör skillnad

– Kjell-Åke Johansson, Vd Expandum

För 50 år sedan – Curt Bergfors grillar sin första hamburgare i Gällivare och idag är MAX konceptet spritt i många länder och omsätter 2,6 miljarder kr med över 100 restauranger och 4 500 anställda.

För 30 år sedan – Kent Eriksson köper ett företag och överlåter den till sönerna Tim och Joel som idag också finns i Luleå och tar nästa steg med att investera i ny ELON-butik i Gällivare.

För 6 månader sedan – Elsa Karlsson köper upp en blomsteraffär och satsar på att göra det hon alltid drömt om, att driva eget företag.

Nästa månad – kommer fler att starta upp nya företag och projekt.

Entreprenörer och kreativa personer har ständigt något på gång. Och då menar jag inte bara dig som är företagare utan det kan också vara personer i offentlig  verksamhet, ideella föreningar, kulturen, idrotten och skolan. Det kan även vara större företagare, kommuner och politiker som jobbar på ett kreativt och framsynt sätt för att driva på utvecklingen för ortens bästa.

Vad varje initiativ blir av i framtiden är det ingen som vet men att det kan göra skillnad och ska uppmuntras är något Expandum arbetat för sedan 1985. Det är dessa personer som kan göra skillnad för hur orten kommer att utvecklas framöver och göra Gällivare till en bättre och roligare plats att bo och verka i.

Lokal samverkan
Jag är också övertygad om att vi i Gällivare har enormt mycket att vinna på lokal samverkan. Om vi lyckas få människor med olika värderingar, erfarenheter och kunskaper att respektera, lita på och lära av varandra genom att dra nytta av
olikheterna. Kan vi sedan jobba målmedvetet och prestigelöst mot gemensamma mål med en tillåtande attityd till att lyckas, och ibland också misslyckas, så är det just detta som jag tycker ska prägla vårt gemensamma arbete för utvecklingen av Gällivare.

Samhällsomvandlingen är intensiv och syns tydligt med nya byggen som drar igång. Vi har nu en chans att bygga det attraktiva Gällivare och en möjlighet att jobba efter devisen. ”Tänk inte stort – tänk större och med längre
tidsperspektiv”.

Med önskan om en härlig sommar och nya tag till hösten.
– Kjell-Åke Johansson, Vd Expandum

Share Button