Single Blog Title

This is a single blog caption
Snack! bjöd på uppskattad guidad tur runt Gällivare.

Gällivare i förändring

Snack! bjöd på uppskattad guidad tur runt Gällivare.

Ulf Hedman och Antero Ijäs, Gällivare kommun samt Karl Wikström, LKAB deltog under den guidade Snack!-turen.

Minilivs, äldreboende, lägenheter, villor och förskola ska byggas nytt i Gällivare. Vart och när fick deltagarna på FrukostSnack! veta mer om under en guidad busstur.

FrukostSnack! – för företagsamma som vill veta mer om vad som är på gång – anordnas av Expandum, Gällivare kommun, Företagsbolaget, Avki och Visit Gellivare. Denna gång blev det en busstur med Gällivare kommuns utvecklingsenhet, Samhällsbyggnadsförvaltningen och miljö- och byggnadskontoret som värdar. Även Karl Wikström, LKAB deltog och visade bland annat nybyggnationer och upprustning på bostadsområdet Granbacka som pågår just nu. LKAB kommer också att uppföra 300 nya lägenheter och villor på området Repisvaara med byggstart under 2014.

Ulf Hedman är ny chef på kommunens Samhällsbyggnadsförvaltningen. Han kommer närmast från Piteå där han ansvarat för liknande frågor under lång tid.
– Vi ser gärna en förtätning av centrum och är öppna för idéer och förslag från allmänheten, sa han bland annat. Antero Ijäs är chef för miljö- och byggnadskontoret och har bråda dagar.
– Vi jobbar för högtryck och vill göra allt som går för att underlätta byggnationen av det nya Gällivare.

Bussturen tog vägen via Granbacka, Företagscentrum, Forsheden och Andra sidan. På Företagscentrum har det byggts, och byggs på ett flertal nya industritomter.
– Intresset för ännu fler industritomter är stort och tack vare nya, lokala ägare tror vi på ett större engagemang och en bra utveckling av området, berättade Kjell-Åke Johansson, Vd på Expandum.

Kommunalägda Topbostäder har redan färdigställt ett par flerfamiljshus på Forsheden och både äldreboende och ytterligare lägenheter planeras under 2014.

På området Andra sidan, naturskönt intill Vassaraälven, planerar Bryggeribacken AB att bygga ett helt nytt område med bostäder, minilivs och förskola.

– Kul idé att få en guidad tur på hemmaplan. Det händer mycket i Gällivare just nu och ännu mer är på gång. Jag tror att många fler behöver få höra om det, säger Annica Kaati, Hår och Skönhet, en av deltagarna på FrukostSnack!

Share Button